Zuidbuurt Vlaardingen 24 december weer open voor auto’s

Op vrijdag 24 december in de namiddag gaat de Zuidbuurt in Vlaardingen weer open voor doorgaand autoverkeer. Door werkzaamheden aan de Hollandtunnel moesten automobilisten tijdelijk omrijden. Om de heropening in kersttijd te onderstrepen, hebben de bouwers van de Blankenburgverbinding een 5 meter hoog verlicht hert op de bouwplaats geplaatst.

Voor de werkzaamheden aan de Hollandtunnel (onderdeel Blankenburgverbinding), die de Zuidbuurt kruist, was deze weg enkele maanden afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Inmiddels is de weg verlegd en loopt deze nu tijdelijk over het eerste stuk van het tunnel-dak. Automobilisten kunnen vanaf 24 december weer doorrijden op de Zuidbuurt.

In kerstsferen met verlicht hert
Om tijdens de afsluiting van de Zuidbuurt de omgeving te laten weten dat alle bedrijven gewoon bereikbaar waren, organiseerden bouwconsortium BAAK en Rijkswaterstaat samen met de ondernemers ‘De 10 weken van de Zuidbuurt’, waarbij de verschillende bedrijven aan de Zuidbuurt onder de aandacht werden gebracht via bouwborden, artikelen op www.blankenburgverbinding.nl en via de social media. Om deze campagne op een feestelijke manier af te sluiten zet bouwconsortium BAAK tijdens de kerstvakantie een groot verlicht hert op de bouwplaats dat de Zuidbuurt ook in deze donkere dagen in het licht zet. Een kijkje nemen is mogelijk. Het hert blijft de hele kerstvakantie branden.