Zuidbuurt geen alternatief voor verkeer bij afsluiting A20

Van vrijdag 21 oktober 22.00 uur tot maandag 24 oktober 05.00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. Ook in de nachten van 17 tot en met 20 oktober worden werkzaamheden uitgevoerd en is de weg dicht.

De omleidingsroutes bieden het verkeer alternatieven op de plaats van bestemming te komen. De Zuidbuurt en de Broekpolderweg zijn geen omleidingsroutes. Vanwege de zeer beperkte capaciteit is gebruik hiervan alleen toegestaan voor bestemmingsverkeer.

Het afsluiten van de Zuidbuurt en de Broekpolderweg is noodzakelijk. Beide wegen zijn smal en niet geschikt voor veel verkeer. De Zuidbuurt is bovendien een populaire fietsroute en er geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is tijdens de werkzaamheden aan de A20 in de Zuidbuurt alleen bestemmingsverkeer welkom. Het verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Maassluissedijk, de fiets of de metro nemen. Voor doorgaand verkeer zijn de N223 en de A4 het beste alternatief. De hoofdomleidingsroutes zijn wel langer dan de routes binnendoor. Maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze ook sneller.

Bron: https://www.blankenburgverbinding.nl/nieuws/2324337.aspx