Zondag voor de laatste keer naar de Grote Kerk in Vlaardingen

Wat er met het gebouw gaat gebeuren, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Er zullen ongetwijfeld allerlei “evenementen” blijven plaatsvinden. Denk daarbij onder andere aan de uitreiking van de Geuzenpenning. Maar zondag 11 december is er de laatste kerkdienst. Daarmee komt een einde aan vele honderden jaar geloofsbelijdenis in de Grote Kerk.

Het is verdrietig dat de Protestantse Gemeente Vlaardingen het besluit heeft moeten nemen om op deze plek geen kerkdiensten meer te organiseren en het kerkgebouw van eigenaar te laten verwisselen. De kosten voor het onderhoud van het gebouw zijn voor het kerkgenootschap in Vlaardingen met alle andere uitdagingen niet meer te dragen.

Mogelijk wordt Stadsherstel Maassteden de nieuwe eigenaar en wordt Bibliotheek de Plataan de nieuwe huurder.

Hopelijk blijven in de een of andere vorm orgelconcerten op het programma staan. Het Van Peteghem-orgel verdient het om blijvend bespeeld te worden. Al was het alleen al om de historie. Immers, toen het uit 1763 daterende orgel nog in Gent stond, werd het bespeeld door de piepjonge Mozart.

De kerkenraad nodigt iedereen uit voor de laatste kerkdienst op 11 december, aanvang 10.00 uur in de Grote Kerk op de Markt.