Maurice Wiegman

Zondag 2 oktober: SportCafé

Bij Omroep Vlaardingen van 15.00 tot 17.00 uur.

Komende zondag, 2 oktober, is er wederom een aflevering van SportCafé. En uiteraard kent deze aflevering weer de nodige diversiteit. In het 1e uur komt Egbert van der Worp ‘verhalen’ over Walking Football en dan met name ook over het afgelopen donderdag gehouden Oldstars Walking Footballtoernooi bij Excelsior Maassluis, een toernooi in het teken van de “Dag van het Hart”. Verder een gesprek over de functie van ‘spelleider’ in de sport, want of het nou prestatie- of breedtesport is, scheidsrechters zijn (zeker vandaag de dag) onmisbaar. In de studio ontvangen wij voetbalscheidsrechter Wim Roozeboom.

In het 2e uur aandacht voor het Sportboek van de maand; de tip is deze keer het boek ´Socrates op de Fiets’ (2019) van de Franse profwielrenner én filosoof Guillaume Martin. Te gast in de studio is dan ook nog Maurice Wiegman (foto). Zijn boek uit 2016, getiteld ‘Leven Is Een Keuze’ (een rolstoel is geen handicap), is de leidraad voor een ongetwijfeld geanimeerd gesprek.

Verder natuurlijk ook oog voor het actuele – van lokaal tot regionaal – sportnieuws én een selectie van de diverse sportuitslagen van afgelopen zaterdag.