Zomerterras van start: muziek, gezelligheid en nóg geen regen

De eerste dag van het Zomerterras ging met een knal van start. Hoewel het terrein nog niet vol stond brachten bands als ‘Rens, Jaïr en Ome Uncle’ de sfeer met zich mee. Het goede weer en een verscheidenheid aan zomerse drankjes hielpen ook goed mee. “We kwamen aanlopen en dan komen de geluiden al op je af, vrolijk!”

Frank Tomeï, van stichting Zomerterras, organiseert al jaren het gratis festival in het Oranjepark. Het weer zat afgelopen week niet mee met de voorbereidingen. “Ook voor vandaag waren de voorspellingen niet goed”, aldus de organisator. “Ik ben blij dat het lekker droog is en dat we van start kunnen.”

Hoewel het feest rustig op stoom kwam brachten de verschillende acts wat leven in de brouwerij en dat leidde er ook toe dat men het van ver kon horen: “We kwamen aanlopen en dan komen de geluiden al op je af, vrolijk!” Andere bezoekers vonden het terrein nog te leeg. Een ander vond het nog niet sfeervol genoeg. Maar veel Vlaardingers hadden het op de eerste dag al goed naar hun zin.

Eén van de bands die de eerste dag mocht aftrappen was een hiphop trio onder de naam Rens, Jaïr en Ome Uncle. Zij organiseerden hun hele publiek in een rij om biertjes door te geven van de bar naar het podium. De groep speelt binnenkort ook in de Kroepoekfabriek en zegt het Vlaardingse publiek geweldig te vinden.