Zaterdag 31 juli extra activiteiten bij de Babbersmolen

SCHIEDAM Bij de Babbersmolen aan de Poldervaart waan je je 100 jaar terug in de tijd. Toen leefden veel mensen op het platteland nog heel zelfvoorzienend met eigen moestuin en kleinvee. Ze hadden ook meer kennis van de natuur om hen heen en hoe ze die konden gebruiken voor eigen nut. Bezoekers kunnen bij de Babbersmolen opnieuw met dit leven kennis maken.

Zaterdag 31 juli a.s. geeft een wilgenvlechter een demonstratie wat je van wilgentenen kan maken. Die groeien er genoeg in de wilgengriend naast de molen. Ook is er kleine verkoop van ingemaakte groente, soepen en meer en wordt er een klein assortiment uit molenwinkel De Walvisch verkocht. Daarnaast zie je in de molen en de minipolder hoe met behulp van windkracht een groot deel van Nederland droge voeten hield. Kinderen ontdekken dit spelenderwijs in de minipolder. Het belooft een gezellige dag te worden!

Alle activiteiten vinden plaats in de open lucht en voldoen aan de landelijke Coronarichtlijnen. Zo moeten bezoekers een emailadres of telefoonnummer achter laten om bereikbaar te zijn bij een contactonderzoek en dient 1,5 m afstand in acht te worden genomen. Heb je verkoudheidsklachten? Dan ontvangt de Babbersmolen je graag een andere keer.

Openingstijden: elke zaterdag van 11 tot 16 uur | www.facebook.com/babbersmolen