Wintermarkt bij de JMVR : “Er wordt heel veel geknutseld en gebakken vandaag”

De jongeren van JMVR steken hun handen uit de mouwen want de wintermarkt is van start gegaan. Het gebouw wordt gevuld met de geur van vers gebakken taart en feestelijke knutselwerken. “Eigenlijk is er altijd vrije inloop maar deze week promoten we extra dat de mensen hier naar binnen komen voor de kerstmarkt en een kopje thee of koffie met wat lekkers”, vertelt Jolanda Schoenmakers, begeleider van de kinderen.

In de winkel liggen kaarten, kransen, mos kunstwerken en kleine gnoompjes, alle artikelen die in de winkel liggen worden gemaakt tijdens de dagbesteding van de jongeren. “Soms duurt het werkje één middag en sommige duren twee maanden, ze zijn super precies hier.” Loïs en Renzo, twee jongeren die aan het werk zijn in het dagverblijf, kijken er naar uit om de klanten te ontvangen, “ik ben trots op de gnoompjes die ik heb gemaakt en vindt die ook het mooiste”, vertelt Loïs.

Het verdiende geld gaat ook weer terug naar de jongeren. “Ze missen vaak dat ze iets leuks kunnen doen met vrienden onderling, dus we gaan met z’n allen op stap en leuke dingen doen met het opgehaalde geld.”

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.