Will and the people ‘Van de wereldwijde monsterhit’ komt op het Zomerterras

“Het programma is nu rond en we zijn er hartstikke blij mee”, zegt Elroy Timmermans. Timmermans heeft zich de afgelopen maanden met ziel en zaligheid ingezet voor de programmering. Het gratis te bezoeken Vlaardingse festival duurt van 4 tot en met 21 augustus en er komen als artiesten als The Partysquad en Will and the People.

De band Last Decade uit Delft opent op 4 augustus het feest. Later op de dag komt Ruwhel & De Bigi Blues Band: een mix van blues, jazz en hiphop die voor komen uit de Caraïbische roots van de frontman. De eerste dag van het festival sluit af met Delinquent Habits, een rapgroep die met wereldhits in de nineties doorbrak in Los Angeles.

Verschillende genres komen voorbij in de programmering van het festival. Zo brengt Brisa Carioca met haar band een ode aan de Braziliaanse muziek en cultuur. Ook het 70’s geluid van nieuwkomer Cosmic Crooner, dat nu ook in het buitenland wordt geprezen, zal te horen zijn op het feest.

De Rotterdamse Cosmic Carnaval zal met beeld en geluid een door hen gedubde ‘live documentaire’ vertonen over de band Fleetwood Mac. “De show krijgt ook internationaal aandacht en is geweldig voor fans van Fleetwood Mac”, vertelt Timmermans.

Grote namen

Festivalklassieker Will and the People die in 2012 al doorbrak met hun hitsingle ‘Lion in the Morning Sun’, heeft sindsdien op zo’n beetje elk Nederlands festival en poppodium gespeeld. Niet gek volgens Timmermans: “De band is immers ook ontstaan op een festival.” Nu is voor hen ook het Zomerterras aan de beurt.

Een klassieker van eigen bodem komt ook de tent afbreken. De welbekende Partysquad met nummers als ‘Rampeneren’ komt op 5 augustus het grote podium bestijgen.

Lokaal talent

Verschillende opkomende bands uit de stad en de regio krijgen de kans om zich op het festival te bewijzen. Le Motat, de artiestennaam van de Rotterdamse Tato Wesselo, is volgens Elroy een onmiskenbaar talent. Een act die hiphop op grappige wijze met zijn kennis van taal combineert en eerder een hit maakte met Het Gezelschap. Hij verschijnt op zaterdag 5 augustus op het grote podium.

De Vlaardingse rockband band XLG treedt de tweede vrijdag van het festival op. De band speelde eerder al in de Kroepoekfabriek en is nu klaar voor een festival.