‘Wij willen aanwezig zijn op andere plekken in de stad’: Museum Vlaardingen lanceert meemaakpodium

Het Museum Vlaardingen slaat een nieuwe weg in met het meemaakpodium. Jorge Simelio gaat in de nieuwe functie als stadsprogrammeur op zoek in de wijken om Vlaardingers bij het museum te betrekken. Het uiteindelijke doel is om de helft van alle programmering van het museum samen met Vlaardingers te maken.

De hele stad moet volgens het museum een meemaakpodium worden waar Vlaardingers kunnen bijdragen aan het programma van het museum. Simelio gaat de verbinding met de bewoners zoeken door drie nieuwe projecten te starten. Familieprogrammering in samenwerking met de bewoners uit de Westwijk, de opbouw van een digitale stadscollectie en het in kaart brengen van het erfgoed van Vlaardingse arbeidsmigranten. “Tijdens een herwaarderingstraject van onze collectie hebben wij gezien dat de recente geschiedenis van de Vlaardingse arbeidsmigranten ontbreekt. Dat willen wij samen met deze groep mensen gaan ontwikkelen.”

De stad in

“Wij willen aanwezig zijn op plekken in de stad en niet alleen binnen het museum kijken. Bepaalde groepen kunnen wij beter bereiken door voor hun voordeur te staan en aan ze te vragen om naar het museum te komen”, aldus Simelio.

De Vlaardingers moeten volgens Simelio al snel nieuwe projecten rond het meemaakpodium tegenkomen in de stad. “We gaan op 3 december ons mobiel museum lanceren waarmee wij de komende jaren door de stad gaan reizen om de stadscollectie op te bouwen.”