Wethouder Bart Bikkers. Foto: VVD

Wethouder over soberheid winkels: ‘Winkelend publiek is niet de bedoeling van de maatregelen’

De verantwoordelijke wethouder van de binnenstad en economische zaken, Bart Bikkers (VVD), stelt in het programma Vlaardingen Vandaag dat het openstellen van winkels op afspraak niet moet leiden tot winkelen voor de gezelligheid en dat het daarom niet de bedoeling is al te uitbundig een uitstalling te plaatsen.

Bikkers reageert hiermee op de boosheid van de plaatselijke juwelier Adri Stam, die waarschuwingen van de plaatselijke boa’s kreeg voor een niet gewenste uitstalling. “Ik begrijp de boosheid erg goed en de frustratie die vrijkomt. De ondernemers moeten begrijpen dat ze niet echt open zijn en er alleen op afspraak iets mogelijk is. We willen voorkomen dat er teveel verplaatsingen komen en zien ons genoodzaakt op te treden wanneer men zich niet aan de regels houdt.”

Overigens gaf Bikkers aan dat de handhaving eerst het gesprek aangaat en er niet direct een bekeuring volgt. “We leggen uit waarom bepaalde zaken niet mogen. De volgorde is: aanspreken, waarschuwen en dan pas beboeten.” De wethouder reikte ook een hand aan de lokale ondernemer Stam. “Ik begrijp dat hij niet in aanmerking komt voor een vorm van ondersteuning en wil hem graag uitnodigen om met mij contact op te nemen om samen eens goed te kijken of dit juist is.”

Beluister hier het gesprek met Bart Bikkers in Vlaardingen Vandaag: