Wedstrijd om stad groener te maken: wie laat de hoogste zonnebloem groeien?

De stad kan altijd groener. Dat vinden Wessel Hebing en Britt Planken ook. Met de Zonnebloem Challenge willen zij Vlaardingers uitdagen om de strijd met elkaar aan te gaan om de langste zonnebloem van de stad te laten groeien.

Het doel is om 500 Vlaardingers uit te dagen om mee te doen en op die manier 1500 extra zonnebloemen aan het Vlaardingse florabestand toe te voegen. Het gaat Hebing en Planken vooral om het belang van biodiversiteit in de stad. Zonnebloemen zijn in trek bij bijen, hommels en vlinders en dragen bij aan een goed leefklimaat voor veel andere stadsdieren.

Vlaardingers kunnen gratis deelnemen aan de challenge. Aanmelden kan via www.groenemorgen.org/vlaardingenbloeitop. Vervolgens haal je jouw drie biologische mega zonnebloemzaden op bij een van de afhaalpunten. Op 25 augustus is de deadline en meten alle deelnemers hun zonnebloemen. De tien langste zonnebloemen worden bezocht door de jury voor de officiële meting.

De eigenaar van de hoogste zonnebloem wordt gekroond tot Zonnebloem Koning(in) van Vlaardingen en wint een fotoshoot met de bloem en een vol prijzenpakket van lokale ondernemers. Aanmelden voor de challenge kan tot 15 mei. Via de hashtag #vlaardingenbloeitop kan de voortgang van de zonnebloemen worden bijgehouden.

Beluister hier het hele gesprek met Wessel Hebing in Vlaardingen Vandaag over de Zonnebloem Challenge: