Waterweg Wonen nuanceert en legt verantwoordelijkheid betonrot bij zichzelf neer

Waterweg Wonen nuanceert de uitspraken die het deze week bij monde van manager vastgoed Jeroen Oosthoek deed over strooizout in combinatie met de Zwaluwenlaanflat en andere flats waar betonrot optrad. In een statement brengt Oosthoek de verantwoordelijkheid voor de status van de flats terug bij Waterweg Wonen.

Onder meer het strooizout op de galerijen van de zogenoemde ‘betonrotflats’ zorgde ervoor dat de betonconstructie werd aangetast. Volgens Waterweg Wonen is het een misvatting dat het strooien in de winter alleen door de bewoners is uitgevoerd. “Waterweg Wonen heeft in het verleden zelf strooizout op de galerijen toegepast om gladheid te bestrijden”, laat Oosthoek weten.

John Jans, belangenbehartiger van de bewoners, ontkende in zijn reactie niet dat de bewoners niet gestrooid zouden hebben. “Als het glad is voor jouw deur, wil iedereen strooien, dus waarom niet op een flat?” Jans liet verder weten dat het de verantwoordelijkheid van Waterweg Wonen is geweest dat het zout in het beton kon intrekken. “Als je als woningbouwvereniging een flat verhuurd en je hebt daarbij galerijen die niet goed afgedekt zijn zodat de strooizout daarin kan trekken, dan is er sprake van achterstallig onderhoud.”

Waterweg Wonen gaat erin mee dat de verantwoordelijkheid volledig bij de woningbouwvereniging moet liggen. Om de schuldvraag bij de bewoners neer te leggen gaat te ver, vindt Oosthoek. “Ik heb hierbij niet de bedoeling gehad daarmee de schuld bij iemand neer te leggen, al zeker niet bij de bewoners.”