Tijdelijke initiatieven moeten District U levendig maken

De komende jaren wordt District U omgetoverd tot een hypermoderne wijk. De ontwikkeling van dit gebied neemt nog wat tijd in beslag, maar placemaker Rory Dickhoff zet zich in om nu al leven in de wijk te krijgen. “Ik probeer de gebiedsontwikkeling aan te jagen en op de kaart te zetten door leuke dingen te organiseren.”

In de wijk komen woningen, scholen, een sporthal en huisvesting voor ouderen. Tot dit gerealiseerd is, wordt geprobeerd de wijk levendig te krijgen. Met de komst van de welbekende 318 tijdelijke containerwoningen is de eerste stap gezet. “Door woningen neer te zetten in een gebied waar geen woningen zijn, proberen we levendigheid te creëren”, aldus Dickhoff. Inwoners van de containerwoningen zijn onder de 27 jaar oud en voornamelijk student.

“Rondom de containerwoningen willen we leuke dingen organiseren”, vertelt Dickhoff enthousiast. In de oude brandweerkazerne is een ontmoetingsplek en café gecreëerd, er zijn meerdere muurschilderingen aangebracht en het oude tennispark wordt tot sportschool en yogastudio omgebouwd. Veel tijdelijke initiatieven worden nu opgestart om de wijk aantrekkelijk te maken.