Wandelen door de natuur in de buurt, met mensen uit de buurt

Wandelen door het groen in de buurt, met mensen uit de buurt

Gezellig, gratis, goed voor de stemming

Stichting Gezond Natuur Wandelen houdt mensen op een gezellige manier in beweging. Een uurtje uitwaaien in de buurt, samen met mensen uit de buurt. ‘Het is leuk om indrukken te kunnen delen.’ Wandelen in een natuurlijke omgeving geeft plezier. Het helpt zowel het lijf als het brein in conditie te houden, zegt professor Erik Scherder, ambassadeur van de Stichting Gezond Natuur. Het spel van wind, wolken en horizon verruimt de blik. Of er nu bos, gras, water of zand te zien is. Volgens hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg – bestuurder van Stichting Gezond Natuur Wandelen – verbetert natuurwandelen de stemming. Vooral als ’natuurmomenten’ kunnen worden gedeeld.

Onderzoek toont aan dat groen ontmoetingen tussen buurtbewoners stimuleert. Onderweg vertellen vrijwillige begeleiders iets over planten- en vogelsoorten, tuinen en parken, de pracht van de seizoenen. “Er is altijd wat nieuws te ontdekken”, zegt een enthousiaste deelnemer. “Leuk om indrukken te kunnen delen.”  
Probeer het eens en wandel mee met een groep in de buurt. Er zijn meer dan honderd vertrekpunten, waar het hele jaar door wekelijks op hetzelfde tijdstip een natuurwandeling start. Deelname is gratis en vrijblijvend: opgeven hoeft niet. Na afloop is er koffie en thee. Meer informatie is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl

Gezond Natuur Wandelen wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en Fonds Schiedam Vlaardingen.