VV2000/Leefbaar Vlaardingen wil geen vermenging met een landelijke partij

Na het plotselinge vertrek van Raymond van Haren uit de fractie van VV2000/Leefbaar Vlaardingen is de coalitie een zetel kwijt in de gemeenteraad. Dat stelt Rianne Molenaar, fractievoorzitter van VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Na het vertrek van Van Haren heeft de fractie van Molenaar nog twee zetels.

Dinsdag vertelde Raymond van Haren in Vlaardingen Vandaag dat hij werkzaamheden verricht bij de landelijke partij Code Oranje. Volgens Van Haren zou dat geen probleem moeten opleveren voor zijn werk als raadslid voor VV2000/Leefbaar Vlaardingen, omdat het maar een rol op de achtergrond is. Daar denkt zijn voormalige fractie echter anders over.

Molenaar vertelde woensdag in Vlaardingen Vandaag dat haar partij geen inmenging wil van landelijke partijen, omdat dat zou kunnen zorgen dat landelijke en lokale meningen door elkaar gaan lopen. Molenaar heeft Van Haren nog niet gesproken sinds zijn besluit. Of er is sprake van rancune, kan Molenaar moeilijk zeggen. Zij roept Van Haren op om te reageren op appjes en telefoontjes om het een en ander uit te spreken.

Beluister hier het hele interview met Rianne Molenaar van VV2000/Leefbaar Vlaardingen: