Vrijwilligers Voedselbank Vlaardingen elke week hard bezig

Elke woensdagochtend krijgt de voedselbank op de Van Baerlestraat in de Westwijk een hoop donaties binnen. De vrijwilligers zijn dan druk bezig om alle schappen met het vers gedoneerde voedsel te vullen. Op de donderdag en vrijdag kunnen mensen hun benodigde producten ophalen. Ook tijdens de Week van de Voedselbanken zijn ze hard aan de slag.

Atie van Witzenburg geeft aan dat het elke week erg druk is in de winkel. “Momenteel hebben we 180 gezinnen, dat zijn rond de 450 personen. We proberen iedereen genoeg te geven om de week goed door te komen.” Om al deze mensen eten en drinken te kunnen bieden wordt er ook gedoneerd aan de voedselbank. Eén van de donateurs is de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen. “Deze week heeft de kerk ons erg goed geholpen, voor ieder gezin is er een doos eieren en boter wat ze mee kunnen nemen.”

Cisca van ’t Hof vindt het vrijwilligerswerk wat ze doet erg leuk en komt er met plezier. “Atie en ik zitten altijd op één lijn en kunnen het al jaren goed vinden met elkaar. Als ik het werk niet meer leuk zou vinden, dan zou ik het ook niet meer doen. Ik kijk op dit moment uit op elke woensdag en vrijdag, want dan heb ik echt zin om me in te zetten voor de voedselbank.”