Foto: Bart Zandstra

Voorlopige uitslag verkiezing Provinciale Staten en verkiezing Waterschappen 2023 voor Vlaardingen

De voorlopige opkomst van de verkiezing voor de Provinciale Staten in Vlaardingen is 47,78 procent van de stemgerechtigde inwoners en 42,92 procent voor de verkiezing Waterschappen.

Het voorlopige opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezing is lager dan het opkomstpercentage bij de verkiezing in 2019. Toen ging 51,02 procent van de Vlaardingse stemgerechtigden naar de stembus. Ook het voorlopige opkomstpercentage voor de Waterschapsverkiezing 2023 is lager dan het opkomstpercentage bij de verkiezing in 2019. Toen ging 47,39 procent van de Vlaardingse stemgerechtigden naar de stembus.

Voorlopige uitslag verkiezing voor de Provinciale Staten in Vlaardingen
13,19 procent van de Vlaardingse stemmen ging naar BBB. De VVD haalde 11,73 procent van de Vlaardingse stemmen binnen en GroenLinks kreeg 9,11 procent van de stemmen. Voor de percentages van de overige partijen kijk op: https://www.vlaardingen.nl/Bestuur/Verkiezingen/Verkiezingen_voor_de_Provinciale_Staten_en_Waterschappen_2023?utm_source=Rx.Front&utm_medium=redirect&utm_campaign=verkiezingen.

Voorlopige uitslag verkiezing voor de Waterschappen in Vlaardingen
18,36 procent van de Vlaardingse stemmen ging naar de BBB. De VVD haalde 12,42 procent van de Vlaardingse stemmen binnen en de PvdA kreeg 12 procent van de stemmen. Voor de percentages van de overige partijen kijk op : https://www.vlaardingen.nl/Bestuur/Verkiezingen/Verkiezingen_voor_de_Provinciale_Staten_en_Waterschappen_2023?utm_source=Rx.Front&utm_medium=redirect&utm_campaign=verkiezingen.

Bron: persbericht Gemeente Vlaardingen d.d. 16 maart, 09.48 uur