Vollemaanwandeling

Op 16 mei organiseert Natuurlijk Waterweg Noord (KNNV) een vollemaanwandeling.

De start is om 21:30 uur bij de manege Die Flardingha Ruiters, Broekpolderweg 251, 3138 HA Vlaardingen. Opgeven via natuurlijkwaterwegnoord@knnv.nl; informatie 06 – 44 47 67 31. Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.

Naast het waarnemen van de maan zullen ook vleermuizen en nachtvlinders de aandacht krijgen. ‘s Nachts is het een heel andere ervaring om de natuur waar te nemen dan overdag. Je kan de oneindigheid in de duisternis ervaren. En ook de geheimzinnigheid; vleermuizen die hun weg zoeken door de nacht, een uil in de verte horen roepen.

Wat is en doet de Natuurlijk Waterweg Noord (KNNV)? Natuurlijk Waterweg Noord staat voor een natuurlijk leefomgeving en is een vereniging voor actieve natuurliefhebbers en -beschermers in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, de passie delen en beschermen van de natuur. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is een contactpersoon.