Vleermuizen spotten in de avonduren: binnenkort is het mogelijk in Vlaardingen

Het zijn kleine zoogdieren die zich actief door de lucht bewegen. Vooral ‘s avonds laat hij zich zien en tot tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het diertje niet blind. De vleermuis laat zich weer zien en dat betekent een drukke periode voor Henk van Woerden.

Van Woerden komt deze zomer met een minicursus over het gevleugelde dier in Vlaardingen vanuit het KNNV Waterweg-Noord. Dinsdag 1 augustus vindt de eerste cursus plaats in Maassluis, op woensdag 2 augustus in Vlaardingen en op donderdag 3 augustus in Schiedam.

Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die echt kunnen vliegen. Tijdens de minicursus leer je allerlei wetenswaardigheden over deze mysterieuze dieren, zoals welke soorten er zijn, hoe leven ze, zijn ze nuttig? Trekken ze van noord naar zuid of blijven ze het hele jaar hier? Maar ook: wanneer en waar gaan ze in winterslaap?

Na de theorie worden de cursisten uitgenodigd om een rondje te wandelen in de natuur. Met een vleermuisdetector gaan de cursisten op zoek naar mysterieuze vliegende honden.

In samenwerking met onze vaste partner SCHIE.