Vlaardingse voetballers kleuren Oranje: Maatsen en Seymor in voorselecties

Twee Vlaardingse voetballers zijn opgenomen in de voorselecties van Oranje en Jong Oranje. Ian Maatsen maakt kans om mee te gaan met het grote Oranje, Serano Seymor mag hopen op een uitverkiezing voor Jong Oranje.

Vlaardinger Ian Maatsen maakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen indruk bij gevallen grootmacht Chelsea. Bij de Londense club scoorde de 21-jarige Maatsen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen twee keer tegen Wrexham uit de League 2, het vierde niveau in Engeland. Tijdens de openingswedstrijd voor zijn club tegen Liverpool mocht de linkervleugelverdediger na 81 minuten invallen.

Maatsen begon zijn carrière bij CWO, waarna hij via de jeugdopleidingen van Feyenoord, Sparta en PSV bij Chelsea belandde. Afgelopen seizoen maakte hij indruk op het één na hoogste niveau in Engeland bij Burnley. Met die ploeg werd hij kampioen. Mocht bondscoach Ronald Koeman Maatsen in de selectie opnemen dan kan hij zich opmaken voor de EK-kwalificatie duels tegen Griekenland en Ierland op 7 en 10 september.

Eerste sinds Wim Koevermans

Mocht Maatsen het tot een interland schoppen, dan is hij de eerste Vlaardinger sinds Wim Koevermans. Die speelde één interland in 1988. In de voorbereiding op het EK maakte hij zijn debuut tegen Bulgarije. Bij die ene wedstrijd bleef het. Koevermans heeft wel een blijvende herinnering aan zijn tijd bij het Nederlands Elftal. Hij mocht namelijk mee met de EK-selectie en won dus, zonder zelf te spelen, dat EK.Ook Serano Seymor kreeg bericht vanuit het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist. Hij mag hopen op een plekje in Jong Oranje. De 21-jarige centrale verdediger begon zijn carrière bij VFC en speelt nu bij Excelsior Rotterdam. Tijdens de seizoensopener tegen NEC begon Seymor in de basis in het met 3-4 gewonnen duel.