Vlaardingse taalwandeling op 10 en 11 maart

Wat betekent het als je nieuw bent in Vlaardingen? En, wat betekent het om taalvrijwilliger te zijn?

Dit leer je tijdens de Vlaardingse taalwandeling op 10 en 11 maart. Deze grote stadswandeling koppelt Vlaardingers aan nieuwkomers en wordt georganiseerd door het Taalhuis aBc van de bibliotheek tijdens NLDoet. Elke Vlaardinger kan zich opgeven om op een van beide dagen mee te lopen.

Tijdens de taalwandeling ga je met een kleine groep op pad en leer je het Verhaal van Vlaardingen kennen. Samen sta je stil bij bijzondere plekken in de stad en vertellen bekende Vlaardingers over hun favoriete plek. Tijdens het wandelen help je nieuwkomers zoals Amira bij het oefenen van Nederlands. Het spreken van eenvoudig Nederlands helpt enorm: hierdoor voelen taalleerders zich veilig om zelf te praten en de taal te leren. De wandeling biedt daarnaast de gelegenheid om te ervaren hoe het is om taalvrijwilliger te zijn.

Wil je ook nieuwkomers ontmoeten en op weg helpen? Loop dan mee op vrijdag 10 of zaterdag 11 maart. Je kan je opgeven via https://www.nldoet.nl/activiteit/taalwandeling-met-nieuwe-stadsgenoot-1. Of app de Bibliotheek de Plataan via 06 303 346 36 en meld je aan voor 10 of 11 maart.