Vlaardingse roman over reizen naar Palestina

Dolores Renzbald heeft een nieuw boek uitgebracht. De roman, getiteld ‘Swag in Bethlehem’, gaat over haar reizen naar deze Palestijnse stad. Met dit verhaal wil ze mensen bij elkaar brengen.

In Vlaardingen Vandaag vertelde Dolores Renzbald over haar boek. “Het is bijzonder dat het verhaal in romanvorm is. Het vertelt iets over een persoon die gaat voor een multiculturele samenleving in Nederland. Ik zoek naar wegen die leiden naar vrede en ik wil mensen bij elkaar brengen.”

Harmonieuze sfeer
Palestina is een land vol conflict, maar daar merkte Renzbald iets over op. “Je komt in een land wat wordt gezien als de bakermat van de beschaving. Het klinkt gek, maar in dit land in conflict hangt een hele harmonieuze en religieuze sfeer.”

Interesse
Haar interesse voor Palestina deed ze op in eigen stad. “Vroeger had ik in Vlaardingen veel Palestijnse vrienden. Ik heb ze helaas niet kunnen spreken over hun land, dus ik wilde het zelf gaan ontdekken”, vertelt ze. Haar eerste reis was in 2007. “Ik werd uitgekozen door het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking om op ‘ontdekkingsreis’ te gaan. Daar heb ik een kunstproject ontwikkeld met Palestijnse jongeren.”

Het boek Swag in Bethlehem is vanaf vandaag te koop. De presentatie is vanmiddag.

Luister hier het gehele fragment met Dolores Renzbald in Vlaardingen Vandaag: