Vlaardingse raadszaal opgefrist met nieuwe meubels: ‘Het stortte bijna in elkaar’

De zaal van de Vlaardingse gemeenteraad heeft een nieuw jasje gekregen. Met nieuwe bureaus, spreekgestoeltes en aankleding vergadert de gemeenteraad dit politieke seizoen in een bijna volledig nieuwe ruimte. “Niks is weggegooid, het wordt gewoon goed hergebruikt.”

De nieuwe inrichting is samengesteld door een commissie van gemeenteraadsleden, waaronder Josette Hogewoning van ONS. Vlaardingen. Hogewoning merkt in een rondje door de nieuw aangeklede raadszaal op, dat in eerste instantie eigenlijk de oude bureaus in de raadszaal zouden blijven. “De meubels in de burgerzaal beneden moesten vervangen worden. Deze kraakte, piepte en stortte bijna in elkaar. Daarop hebben wij besloten de meubels van boven naar beneden te verplaatsen.” De witte tafels paste volgens het raadslid niet bij de klassieke uitstraling van de raadszaal.

Plek voor de suikerzakjes

Uiteindelijk werden er op maat gemaakte beuken bureaus en spreekgestoeltes geplaatst in de zaal. Hogewoning is erg blij met het nieuwe meubilair. “Het hout weerkaatst een stuk minder dan het wit, daarnaast hebben wij nu een opstaand randje voor ons bureau. Daar kunnen wij bijvoorbeeld lege suikerzakjes kwijt, dit geeft een rustiger beeld in de zaal voor de kijkers, maar ook voor onszelf.”

Niet alleen de meubels geven de raadzaal een nieuwe uitstraling, maar ook nieuwe planten in de vensterbank en een doek met het wapen van Vlaardingen erop laten de zaal er anders uitzien. “Ik vind het doek echt heel mooi en daarbij is het ook nog heel goed voor de akoestiek”, aldus Hogewoning.

De meubels kunnen er volgens Hogewoning vanaf nu weer even tegenaan. “Hoelang het precies duurt voordat ze afgeschreven zijn durf ik niet te zeggen, maar ik denk wel rond de tien jaar.”