Vlaardings erfgoed in de spotlights met muurschilderingen, historische schepen en een fietsplan

Expeditie Vlaardingen is op 3 mei van start gegaan en heeft als doel om het Vlaardings erfgoed meer onder de aandacht te krijgen. Het startpunt van het project vond plaats op de Van Riebeeckstraat, waar Loes Henger is begonnen met een muurschildering.

Gerrit van Toor, voorzitter van Vlaardingen Partners, was dolblij toen hij hoorde dat ze iets mochten verzinnen voor de stad. “We konden bij de provincie Zuid-Holland een subsidieaanvraag doen. Daarbij heeft de gemeente ons ontzettend goed geholpen. Toen ik te horen kreeg dat wij een van de 10 uitverkorenen waren uit 88 aanvragen, en dat wij dus 76.000 euro mochten besteden hieraan, sprong ik een gat in de lucht.”

Vlaardingen Partners is in 2018 opgericht om de stad meer op de kaart te zetten, aldus van Toor. “Toen het nieuwe college van burgemeester en wethouders aantrad in 2018 werd citymarketing en stadspromotie een nieuw leven ingeblazen in Vlaardingen. We gaan deze maand een samenwerkingsovereenkomst tekenen met verantwoordelijk wethouder Bart Bikkers, van Economische Zaken en Toerisme. Dan worden wij hét vehicle voor de Vlaardingse stadspromotie. Marketing en promotie gaat worden ingezet om de Vlaardingse economie te ondersteunen, Vlaardingen Partners wil daar een sturende rol in krijgen.”

Met de 76.000 euro subsidie van de provincie zal dus Expeditie Vlaardingen worden opgezet. “We gaan aan de slag met muurschilderingen, historische schepen en een fietsplan. Ook zullen we extra activiteiten gaan opzetten. Het uiteindelijke doel is om Vlaardingers bewust te maken van het bijzonder rijke verleden van hun stad en om het culturele aanbod op de kaart te zetten.”

Luister hiet het hele gesprek met Gerrit van Toor in Vlaardingen Vandaag: