“Vlaardingers zullen beter worden geïnformeerd over de gaswinning in Pernis-West”

De NAM heeft in de raadscommissie van dinsdag 6 juli toegezegd dat de Vlaardingers beter geïnformeerd zullen worden over de gaswinning in Pernis-West. Volgens Martin Haarsma van de NAM gebeurt dat normaal alleen in gemeenten waar echt geboord wordt en niet in gemeenten waar een gasbel onder ligt. Afgelopen dinsdag was er een raadscommissie over de omstreden keuze van de NAM om door te gaan met boren in het gasveld Pernis-West, wat voor een groot deel onder Vlaardingen-Oost ligt.

Volgens de NAM is er bij de gaswinning in Pernis-West een kans van 19% op een aardbeving van maximaal 4 op de schaal van Richter gedurende de gehele winningstijd. Als er schade is die aantoonbaar door een eventuele aardbeving komt zal deze schade worden vergoed. Ook zullen de inwoners van de Oostwijk beter geïnformeerd worden. “In andere gemeenten deden we dat door met een truck door de straten te rijden met informatie, misschien kunnen we die truck weer van stal halen.”, aldus Haarsma.

De raadscommissie was een agendaverzoek van GroenLinks en CDA, die de NAM hebben uitgenodigd om hierover in gesprek te gaan.