Vlaardingen Youth Summit’ verplaatst naar voorjaar 2022

Het plan was om eind december een eerste Vlaardingse jongerentop te organiseren in de Stadsgehoorzaal. Vanwege het hoge aantal besmettingen en de maatregelen heeft de gemeente in overleg met De Kroepoekfabriek besloten om dit evenement voor jongeren te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. In de tussentijd gebeurt er echter wel van alles rondom het jongerenproject ‘Local Future Collective’.

De gemeente heeft in maart De Kroepoekfabriek de opdracht gegeven om samen met Vlaardingse (jongeren)organisaties een project te starten met jongeren. Doel hiervan was in gesprek te gaan met jongeren en jongeren die het moeilijk hebben vanwege corona te ondersteunen. 

Jongerenparticipatie 

Op de langere termijn is het doel van het project om jongeren (meer) te betrekken bij het vinden van oplossingen voor allerlei maatschappelijke problemen in hun eigen stad. Jongeren hebben en krijgen immers in de toekomst te maken met ontwikkelingen, plannen en besluiten die nu genomen worden. Een ‘Vlaardingen Youth Summit’ in de Stadsgehoorzaal is daar een perfecte activiteit voor.  

Aan de slag

Ondertussen is De Kroepoekfabriek op allerlei manieren aan de slag. Zo wordt onder andere aan de voorbereiding van een jongeren verkiezingsdebat gewerkt. Ook wil de Local Future Collective via gastlessen op scholen nog meer jongeren bereiken en aan zich binden. 

Eerder dit jaar organiseerde Local Future Collective op verzoek van en samen met jongeren een waterpretevenement in zwembad De Kulk, een spoken word- en een hip hopevenement op het Stadsstrand en een wetenschapsfestival in De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal. 

Partners Local Future Collective

Partners die samenwerken met de gemeente en De Kroepoekfabriek in dit jongerenproject zijn onder andere Vlaardingen in Beweging (ViB), Stichting Flagen, CJV, Petje af en Minters. Amnesty International Vlaardingen, de Internationale VOS en Museum Vlaardingen hebben aangegeven graag als nieuwe partner aan te sluiten.