Vlaardingen wacht geduldig op groen licht voor vaccineren

In zijn wekelijkse corona-update in Vlaardingen Vandaag vertelt burgemeester Bas Eenhoorn dat hij nog niet weet wanneer Vlaardingen aan de beurt is om te starten met het vaccineren op het voormalige Unileverterrein. De GGD heeft aangekondigd dat onze stad pas ná 18 maart in aanmerking komt en Eenhoorn stelt niet te zullen lobbyen om voorrang, maar de beurt netjes af te wachten.

Burgemeester Bas Eenhoorn laat weten heel blij te zijn dat de maatregelen een beetje worden versoepeld. Wel is hij kritisch op het beleid van het demissionaire kabinet: “Ik ben loyaal aan Den Haag, maar ik houd niet van het politieke handjeklap: ‘ik een beetje avondklok, jij een beetje winkels open’. Ik ben niet over alle dingen heel enthousiast. Waarom wel contactberoepen, maar geen fitness en terrassen? Naar mijn idee zou dat gewoon veilig moeten kunnen. Ik mis de logica een beetje, maar ik ben blij met de eerste stappen.”

Bureaucratisch beleid
Burgemeester Eenhoorn geeft aan dat het beleid heel bureaucratisch voelt. “Tot 27 jaar mogen mensen weer buitensporten, maar dat is aardig onhandig met een avondklok. Het is een ontzettend gedoe voor verenigingen om dit in te plannen. Het kabinet moet het wat beter met elkaar afstemmen. Geef scholen bijvoorbeeld meer vrijheid hoe ze het invullen, in plaats van het voor hen in te vullen.”

De burgemeester voorspelt dat de verkiezingen op 15, 16 en 17 maart gewoon gaan plaatsvinden en dat de avondklok na 15 maart niet meer zal gelden. Tot slot vertelt Eenhoorn in zijn corona-update dat de politie is gestopt met het initieel beboeten van avondklok-overtredingen. “Als iemand zijn time-management niet goed op orde heeft geven we alleen een waarschuwing. Dit is natuurlijk anders als iemand provocerend te straat op gaat na de avondklok.”

Luister hier het hele gesprek met burgemeester Bas Eenhoorn in Vlaardingen Vandaag: