Vlaardingen voorlopig nog niet van Bart Bikkers af

De VVD verliest fors deze Tweede Kamerverkiezingen en komt uit om 24 zetels. De Vlaardingse wethouder Bart Bikkers stond op plek dertig en komt alleen in de kamer als hij veel voorkeursstemmen krijgt of mogelijk als de VVD gaat meeregeren.

Hoeveel voorkeursstemmen Bikkers heeft gekregen is nog niet bekend. “We gaan het zien of de Vlaardingers het mij gunden of mij graag weg wilde hebben, het is maar hoe je het ziet”, lacht Bikkers. Ondanks dat hij jarig is, is er met het verlies aan stemmen voor de VVD geen rede tot een dubbel feestje. “Het is een dubbel gevoel. Ik voel me jarig, maar het is even schrikken dat de VVD zoveel zetels heeft verloren.”

‘Heel blij kunnen we hier niet mee zijn’

Wethouder Lianne van Kalken van de Vlaardingse GroenLinks viert juist wél feest. De samengevoegde partij GroenLinks-PvdA eindigt op 25 zetels in de kamer. “Ik ben heel blij met onze tweede plek”, zegt Van Kalken. Toch is Van Kalken wel bang voor het politieke speelveld wat hierdoor ontstaat. “De PVV heeft dat knap gedaan, maar ik ben bezorgd over wat de formatie gaat doen. Heel blij kunnen we hier denk ik niet mee zijn.”