Vlaardingen 750 Stadsrechtenstoet

Enthousiaste wandelaars, meld je aan!

Ter ere van het 750-jarig bestaan van de stad Vlaardingen wordt er op zaterdag 13 en zondag 14 mei een bijzondere stadrechtenstoet georganiseerd. Graaf Floris V zal tijdens deze tocht te voet afreizen van Den Haag, de stad waar het document met de stadsrechten is opgesteld, naar Vlaardingen. En jij kunt hem vergezellen! Ben jij een enthousiaste wandelaar en wil je graag deel uitmaken van deze historische tocht? Meld je dan aan! Tijdens deze tocht wandel je 1 of 2 dagen lang, elke dag circa 15 kilometer en overnacht je in Delft.

13 mei – Den Haag – Delft
13.00 uur – Vertrek – Den Haag, Lange Vijverberg
14.30 uur – Rustpunt – Rijswijk. Waterscouting Dorus Rijkers, Jaagpad 3
16.00 uur – Aankomst – Delft, Scoutcentrum Kruithuis, Schiekade 2
14 mei – Delft – Schiedam – Vlaardingen
09.00 uur – Vertrek – Delft, Scoutcentrum Kruithuis, Schiekade 2
12.30 uur – Opstappunt – Schiedam, Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112
14.00 uur – Opstappunt – Vlaardingen, Kruising parkeerplaatsje Hargapad – Van Hogendorplaan
14.30 uur – Opstappunt – Vlaardingen, nabij de Watertoren in het Oranjepark
15.30 uur – Aankomst – Vlaardingen, Stadhuis, Markt 11

Deelname is gratis, inclusief bagagevervoer, overnachting en bbq in het Kruithuis in Delft. Je kunt deze tocht geheel in stijl lopen, middeleeuws gekleed (kleding van rond 1273) of een feestelijk Vlaardingen-750-tenue (rood-geel-blauw). Het wordt een unieke ervaring om samen met de graaf en andere wandelaars deze bijzondere voetreis te maken. In de steden Delft, Schiedam en Vlaardingen zullen jullie onthaald worden door de burgemeesters.

Mis deze kans niet en laat het snel weten! Stuur een e-mail naar info@vlaardingen750.nl om deel te nemen aan deze historische Stadsrechtenstoet.