bron: Omroep Vlaardingen

Vier nieuwe regionale fietsroutes met Vlaardingse bezienswaardigheden

Wat hebben de Vlaardingse containerwoningen, Landgoed Hoogstad, Hoeve Avondrust, Molen Aeolus en het Stadsarchief Vlaardingen gemeen? Het zijn allemaal bezienswaardigheden in vier van de dertien nieuwe regionale fietsroutes.

De 21 gemeenten die samenwerken binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben samen met Krimpenerwaard en Hoeksche Waard dertien nieuwe fietsroutes door de regio ontwikkeld. Vier van deze routes geven Vlaardingse aanraders. Bijvoorbeeld één van de Landgoederenroutes die Landgoed Hoogstad, het oude terrein van dokter Moerman, aandoet samen met De Plantage in Schiedam, Hof van Assendelft in Heinenoord en Huys ten Donck in Ridderkerk.

Napoleon

Er zijn ook Napoleonroutes. Die gaan langs bezienswaardigheden aan de ‘Route Imperiales’ die in de tijd van Napoleon Bonaparte is aangelegd. Eén van deze routes komt langs het Vlaardingse Stadsarchief. Ook één van de Architectuur- en Innovatieroutes komt door Vlaardingen. In die route staan de Fairland Studios, beter bekend als de containerwoningen, als aanrader. In deze route staan bijvoorbeeld ook de Glasfabriek in Schiedam, het Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam en Station Delft aangeraden.

Ook zijn er meerdere streekproductenroutes. Eén hiervan benoemt Hoeve Avondrust aan de Zuidbuurt en geeft Molen Aeolus als extra tip. Alle dertien routes zijn hier te vinden.