Marvin Visser, directeur Vlaardingen In Beweging

VIB reageert op noodoproep sportclubs en gaat aan de slag met Sportakkoord

Vlaardingen In Beweging (VIB) gaat aan de slag met de uitvoer van het Sportakkoord, dat vorig jaar werd opgesteld door verenigingen, organisaties en de gemeente Vlaardingen. Daarmee reageert VIB op de noodoproep van sportclubs, die van mening waren dat er niet veel van het akkoord terechtkomt.

“Het was een heel nobel streven van de gemeente en de sportformateur om allemaal een even groot aandeel te hebben bij de uitvoer van dat akkoord”, vertelt directeur Marvin Visser van VIB in Vlaardingen Vandaag op maandag. “Het werkt dan zo: als iedereen erover gaat, dan gaat niemand erover.”

VIB klopte aan bij de gemeente Vlaardingen met de vraag of ze iets konden doen. Toen bleek dat de gemeente net van plan was om andersom ook deze stap te zetten. Binnen VIB gaan nu medewerkers met de verschillende pijlers, die in het Sportakkoord werden opgesteld, aan de slag.

Visser erkent dat er teveel naar elkaar werd gekeken. “De vraag was een beetje: wie brengt dat balletje aan het rollen?” Daarbij hielp volgens hem de coronacrisis ook niet echt mee. Dat lijkt in zijn ogen toch de voornaamste oorzaak dat activiteit uitbleef.

Toch ziet hij ook dingen die wel al gerealiseerd zijn. Als voorbeeld noemt hij de sportpakketjes voor gezinnen in armoede, ten tijden van de eerste coronagolf. Onder meer maatschappelijke organisaties en het Fonds Schiedam Vlaardingen sprongen VIB te hulp. “Dat kwam door connecties die we voorheen niet hadden. We kenden elkaar vanuit het opstellen van het Sportakkoord”, aldus Visser.