VFC viert verjaardag met een wedstrijd tegen Feyenoord

Een bijzonder moment in een bijzonder jaar voor VFC. De club viert haar 110e verjaardag met een wedstrijd. Oud-VFC tegen oud-Feyenoord brengt de leden samen voor een gezellige avond. De wedstrijd is door VFC met 4-2 gewonnen. “Dat is gewoon het toetje. Dat maak je niet zo vaak mee.”

Voorzitter Jan Stijger is verrukt door het gebeuren en ziet de wedstrijd als een toetje, een kers op de taart: “Dit is voor iedereen een once in a lifetime.” De voorzitter is al 40 jaar betrokken bij de club en ziet dat die er vitaal is en klaar voor de komende jaren. “De club is financieel gezond en we zitten vol. We hebben 1000 spelende leden en 1200 leden totaal.” De enige wens die de club nog heeft is een nieuw kunstgrasveld.

Maar van de afgelopen 40 jaar waren belangrijke kampioenschappen niet het hoogtepunt voor de voorzitter. “Ik ben hier als vader van een voetballende zoon begonnen. Als jeugdleider met de jongens elke zaterdag lekker voetballen. Heel onbezorgd, dat vind ik een hoogtepunt.”

Dat is ook zijn filosofie voor de club in het algemeen. “De hoogtepunten moeten gewoon zijn dat je een vereniging bent waar iedereen graag komt. Het kampioenschap winnen is mooi meegenomen, maar niet het doel.

De viering kwam tot een mooi einde met de wedstrijd tussen oud-VFC en oud-Feyenoord. Aanvoerder van het VFC team, Tomas Raeijmakers, dacht dat het een grapje was toen hij de aanvoerdersband kreeg aangereikt. Hij speelde 20 jaar geleden ook voor het oud-VFC team bij het 90-jarige bestaan. Zelfde veld, zelfde tegenstander. Een derde keer zal er niet komen: “Ik ga al richting de vijftig en de gemiddelde leeftijd was vanavond rond de dertig.”

“Toch weer terug bij mijn oude clubje. Ik train al tien jaar mijn zoontje hierzo”, zegt de trotse aanvoerder na de wedstrijd, met een pilsje in zijn hand. “Het is mooi om zoiets mee te maken: 110 jaar VFC. Ik ben dertig jaar lid geweest.”