´Verzameldrang´ in Museum Vlaardingen

Van 2 t/m 26 juni 2022 is in het museum de tentoonstelling Verzameldrang  te zien.

Dit is een kunsttentoonstelling gemaakt door leerlingen van de Vlaardingse basisschool IKC De Wereldwijzer uit de Westwijk. De nieuwe wethouder van Cultuur van Vlaardingen, Lianne van Kalken, zal op 2 juni om 11.00 uur de tentoonstelling officieel openen.

Kunst is een dagelijkse activiteit en verzamelen is een kunstvorm. Met deze twee basisprincipes heeft leraar Robbert Roskam de leerlingen van groep 5 t/m 8 van IKC De Wereldwijzer uit de Westwijk in Vlaardingen kennis laten maken met kunst en verzamelen. Bekende kunstenaars, die verzamelen gebruiken om tot kunst te komen, dienden als inspiratie. Vervolgens zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan. Ze werden uitgedaagd om de wereld om hen heen te interpreteren. Verzamelen is een manier om wat je ziet vorm te geven. Lezen, kritisch denken, combineren en presenteren van informatie spelen hierbij een centrale rol. 

Het resultaat is vier verschillende kunstwerken, waarin de leerlingen de laagdrempeligheid van kunst laten zien. En kunst hoort thuis in een museum.