Versoepeling schutbeperkingen

Maandag 19 september heeft het bestuur van Delfland besloten dat een versoepeling van de schutbeperkingen voor de scheepvaart mogelijk is.

Dit houdt in dat vanaf dinsdagochtend 20 september om 00:00 uur de recreatievaart beperkt gebruik kan maken van de kleine sluis van de Parksluizen in Rotterdam, de Buitensluis in Schiedam en de Vlaardinger Driesluizen in Vlaardingen. De beroepsvaart kan op aanbod gebruik maken van de grote sluis van de Parksluizen.

De afgelopen weken gold er voor Delfland een aangescherpt schutregime. Vanaf 26 juli kon de beroeps- en recreatievaart beperkt gebruik maken van de Parksluizen in Rotterdam. De Buitensluis in Schiedam en de Vlaardinger Driesluizen in Vlaardingen waren voor de recreatievaart volledig gestremd.
De versoepeling van de schutbeperkingen betekent voor de Vlaardinger Driesluizen (Vlaardingen) het volgende: Eens per 2 uur een schutting heen en terug gedurende openingstijden. Kijk voor de openingstijden op de site van de gemeente.

Bron en volledige bericht: https://www.hhdelfland.nl/actueel/nieuws/2022/september/droogte-versoepeling-schutbeperkingen/