Verslag Excelsior M. – Ter Leede (Toto KNVB Beker; 2e kwalificatie- ronde)

Excelsior Maassluis heeft zich vanavond geplaatst voor het Hoofd- toernooi van de Toto KNVB- Beker. Op Sportpark Dijkpolder versloeg de ploeg van Dogan Corneille 3e divisionist Ter Leede met 4-1.

Deze cijfers zijn echter ietwat bedrieglijk, want na een vrij goed eerste kwart -in die periode viel al in de 8e minuut de 1-0 (afstandsschot van Marius van Mil)- viel de thuisploeg in het 2e deel van de eerste helft ver terug. Ter Leede oogde vanaf de 25ste minuut feller zonder dat dit overigens grote kansen opleverde. Een doelpunt viel er nog wel in het 1e bedrijf, en wel op slag van rust. De net ingevallen (hij had de bal nog niet kunnen beroeren) Yuri de Winter wist bij de 2e paal een hoekschop van de rechterkant van Kevin Dercks achter doelman Michael Bekkers te werken: 2-0.

De 2e helft was redelijk gelijk opgaand met nog steeds een wat feller acterend Ter Leede. Deze aanpak bleek lonend toen invaller Yassin Kaabouni in de 57ste minuut Jean-Paul van Leeuwen kansloos liet met een prachtig, krullend schot van links in verste hoek. Uiteraard wilde de ploeg van trainer Steef Roodakkers meer, maar de doelpunten vielen uiteindelijk toch aan de andere zijde. Hoewel de verkregen ruimte door de thuisploeg niet altijd even effectief werd uitgespeeld viel de verlossende 3-1 toch, en wel in de 81ste minuut; na een charge op de rand zestien van Thomas Arroyo op de enkels van Marius van Mil mocht Redouan Omar Ouali voor de toegewezen vrije trap aanleggen; hij kweet zich onberispelijk van deze taak: 3-1. In de 84ste minuut gooide invaller Nino van Beemt de wedstrijd definitief op slot. Met een fraai afstandsschot van net over de middenlijn verschalkte hij de ver voor zijn doel bivakkerende Bekkers: 4-1. Een ronde verder met duidelijke cijfers, maar wel met cijfers die de verhoudingen op het veld niet helemaal rechtvaardigde.

In de volgende ronde treft Excelsior M. competitiegenoot Rijnsburgse Boys.

(bij de foto: Redouan Omar Ouali wordt gecomplimenteerd met zijn fraaie treffer; foto: Mischa Keemink).

Zaterdag aanstaande reist Excelsior M. af naar Spakenburg voor de 6e competitie- wedstrijd; tegenstander: IJsselmeervogels.