Verslag Excelsior M. – Rijnsburgse Boys, 2e divisie (19 sept. ’20)

Rijnsburgse Boys- trainer Henk Wisman zal niet echt tevreden huiswaarts gekeerd zijn. De Amsterdamse trainer van de Uien zag zijn elftal namelijk een groot deel van de wedstrijd wel de toon aangeven, maar het verschil in een positieve score uitdrukken was er uiteindelijk niet bij.

Dit ondanks een overtal- situatie vanaf de 64ste minuut; toen was het namelijk Vincent van den Berg die zich rond de middenlijn genoodzaakt zag om een snelle counter van RB te voorkomen door aan de noodrem te trekken. De prima leidende arbiter Jaafar Aafouallah kon niet anders dan een terechte rode kaart uit zijn borstzak toveren. Op dat moment was de stand al 2-2, en ofschoon er zich in de resterende tijd nog een aantal hachelijke situaties voor het doel van de goed keepende Jean-Paul van Leeuwen voordeed, gescoord werd er niet meer. Sterker: in de extra tijd wist de prima ingevallen Devin Plank nog bijna de volle buit in Maassluis te houden. Op een ‘verloren’ bal ging Plank op de rand zestien fysiek de strijd aan met centrale verdediger Masties Artien om de bal vervolgens richting doel te krijgen; het leder ging echter juist voorlangs. Drie punten, het zou ook te veel geweest zijn, want Rijnsburgse Boys was over de gehele wedstrijd bezien simpelweg beter. Met vooral in de voorste linie een aantal vaardige, gevaarlijke spelers. De Excelsior M.- defensie, met Daan Smith en Sefa Kurt voorop, had de handen vol aan Max Hudepohl; Dani van der Moot en de overal opduikende aanvallende middenvelder Jeroen Spruijt.                                                                Jeroen Spruijt had in de 5e minuut al een uitgelezen kans om de score te openen, hij dook alleen voor Van Leeuwen op, maar die wist de in de regel makkelijk scorende Spruijt de bal van de schoen te plukken. Ook daarna bleef het gevaar van Rijnsburgse Boys komen. Excelsior Maassluis wist daar aanvankelijk aanvallend weinig tegenover te stellen. Totdat in de 30e minuut Redouan Ouali Vincent van den Berg aan de rechterzijde de ruimte in wist te sturen; Van den Berg’s voorzet werd door Marius van Mil vervolgens onberispelijk langs doelman Bradley van der Meer gekopt. Een opsteker, want vervolgens leek de ploeg van Dogan Corneille wat meer in de wedstrijd te komen, met een goede mogelijkheid voor Jeremy Moreno tot gevolg. De opleving was van korte duur, daar het in de 38ste minuut weer gelijk was. Bram de Bruin verschalkte vanaf de rechterzijde Van Leeuwen met een droge knal, dit overigens na dom balverlies op het middenveld. De 1-1 bleek ook de ruststand.

Kort na de thee gebeurde er direct het nodige. Nadat Max Hudepohl een mooie kans voor de Uien onbenut liet, was het aan de andere kant Jeremy Moreno die dicht bij een treffer was. Niet veel later, in de 50ste minuut, wist Dani van der Moot het net wel te vinden: 1-2. Deze voorsprong was echter van korte duur. Twee minuten later was het wederom Marius van Mil die met een fraaie kopbal de stand wist gelijk te trekken. En ook nu was Vincent van den Berg weer de aangever. En zo had Van den Berg best een hoofdrol, daar hij niet veel later dus na een onbeheerste charge vervroegd de douche mocht gaan opzoeken. Excelsior M. was in de periode tot aan de rode kaart overigens beter in de wedstrijd gekomen; de strijd ging inmiddels gelijk op. Vanaf minuut 64 was de ondertal- situatie logischerwijze aanleiding om het lonkende punt over de streep te trekken. En daar de ploeg van Wisman de verkregen overtal- situatie niet afdoende wist uit te spelen zal hij dus niet echt tevreden geweest zijn met het behaalde punt. Excelsior M.- trainer Dogan Corneille was in dat opzicht wellicht iets meer content met de 2-2 eindstand.

(bij de foto: fel luchtduel tussen Daan Smith en Sefa Kurt namens Excelsior M. met Bert Koomen van Rijnsburgse Boys; foto: Harry Noordhof)