Verschillende verenigingen rond Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam kunnen aan de slag met hun duurzame initiatief

Zij ontvingen een financiële bijdrage in het kader van de campagne “Samen voor een duurzame wijk”. 

Veel verenigingen in de zes woonplaatsen rond Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam deelden hun projecten via een daarvoor speciaal ingerichte website. Door middel van een voorselectie werden drie projecten per woonplaats geselecteerd. Een jury van deskundigen toetste de projecten op 11, 12 en 13 april op haalbaarheid en originaliteit. Per woonplaats werd een cheque ter waarde van 10.000 euro overhandigd voor uitvoering van het project. 

De dames die namens CJV Vlaardingen een presentatie gaven, ontvingen de hoofdprijs uit handen van de jury. Het gebouw van CJV Vlaardingen wordt onder meer voorzien van een warmtepomp. 
Tevens ontvingen SV Poortugaal in Albrandswaard, de Speeltuinvereniging in Pernis, Volkstuin Vereniging ´Ons Belang´ in Hoogvliet, Scouting BvH in Schiedam en SV Simonshaven in Nissewaard een cheque ter waarde van 10.000 euro. 

Alle overige deelnemers ontvingen alsnog een cheque van 1.000 euro als aanzet om hun duurzame ideeën uit te gaan voeren.

Kijk voor meer informatie op shell.nl/voordewijk. Momenteel loopt een actie voor klein MKB waar 100 MKB-ers kans maken op een gratis energiescan en een startbedrag van 1.000 euro: www.shell.nl/voordewijk/mkb