Verkeersveiligheid Holysingel

Op 17 juni dit jaar vond een noodlottig ongeval plaats op het noordelijk deel van de Holysingel, waarbij een motorrijder met veel te hoge snelheid een scooter aanreed en een jong meisje overleed. In een motie heeft de gemeenteraad vervolgens het college opgeroepen te onderzoeken welke maatregelen er kunnen worden getroffen om de verkeersveiligheid op de Holysingel Noord te verbeteren.

Een extern onderzoek heeft uitgewezen dat het verkeersongeval niet had kunnen worden voorkomen door een andere weginrichting. Desalniettemin wordt er een aantal aanbevelingen gedaan om de verkeersveiligheid nog verder te verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een tweetal pilots uit te voeren. Allereerst het tijdelijk terugbrengen van het noordelijk deel van de Holysingel van een tweebaansweg naar een eenbaansweg en het laten plaatsen van een mobiele flitscamera.

Tijdens de uitzending van Vlaardingen Vandaag van woensdag 2 november, verklaarde wethouder Bart Bikkers dat als de maatregelen niet het gewenste effect hebben (bijvoorbeeld filevorming) deze weer worden teruggedraaid. Als ze wel succesvol zijn, komt het college met een raadsvoorstel voor een definitieve inrichting als eenbaansweg.

Bron: https://vlaardingen.raadsinformatie.nl/document/11993703/1/RM_Advies_verkeersveiligheid_Holysingel