© Carli Hermès

Veldhuis en Kemper, al 20 jaar samen

Het cabaretduo reist de komende maanden met Hou Dat Vast door het land en doet vrijdag 16 december de Vlaardingse Stadsgehoorzaal aan.

Veldhuis & Kemper staan dit jaar twintig jaar als duo op het podium. Een van de dingen die komt kijken bij al wat langer meedraaien, is het beter kunnen zien wat er echt toe doet in het leven en wat niet. Of, zoals Remco Veldhuis het zegt: “Je zicht wordt slechter, maar je blik op wat er toe doet scherper.” En dat is eigenlijk voor iedereen hetzelfde: de relaties die je hebt met anderen. Een geliefd onderwerp wat al hun hele carrière terugkomt. Richard Kemper: “We hebben het over vriendschappen, liefdesrelaties, relaties die je hebt met je kinderen of je ouders. Maar ook over die tussen ons. Dat deden we voor het eerst in Geloof ons nou maar en daar bouwen we nu op door.”

De voorstelling is grotendeels geschreven voordat corona de samenleving en de theaters op slot gooide. Maar de deuren staan weer open en de zalen lopen weer vol. Kemper: “Weer in het theater staan is heerlijk! We hebben het zo gemist om een zaal vol mensen die elkaar niet kennen, heel hard om een grap te horen lachen en misschien af en toe zelfs stiekem een traantje te zien wegpinken.”

Veldhuis & Kemper met Hou dat vast Vrijdag 16 december – 20.15 uur. Kaarten via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/veldhuis-en-kemper