Veilig stappen

Onlangs werd een aantal vrouwen in onze regio onwel na een cafébezoek. Het lijkt erop dat zij zijn gedrogeerd via hun drankje. Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en weer lekker op stap kan gaan nu dat weer mogelijk is. Daarom vragen de gemeente en de politie iedereen om goed op te letten.

Nu de maatregelen eindelijk zijn versoepeld, kan iedereen weer volop genieten van een bezoek aan het café. Dit moet op een veilige manier kunnen. De politie heeft een onderzoek gestart naar de verdachten die de vrouwen hebben gedrogeerd. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van camerabeelden uit horecagelegenheden. Medewerkers van horecagelegenheden zijn op de hoogte van de incidenten de afgelopen weekenden en zullen extra scherp opletten. Dat geldt ook voor handhavers en de politie. 

Let op je drankje

Wees zelf ook alert en laat je drankje niet onbeheerd achter. Overkomt het jou of je vriend of vriendin toch, meld je dan direct en doe aangifte. Het is heel belangrijk om dan binnen een aantal uur een bloed- of urinetest uit te laten voeren om aan te kunnen tonen dat er daadwerkelijk middelen zijn toegediend. 

Getuigen

Heb je meer informatie over deze incidenten of misschien beelden of foto’s van afgelopen weekenden waarop iets verdachts te zien is? Deel het met de politie via 0900-8844 of via www.politie.nl/tipformulier.

Foto: Bart Zandstra