Veel vuurwerkoverlast in Holy-Noord: ‘Het wordt tijd dat de politie meer gaat controleren hier’

In Holy-Noord zijn er de laatste tijd veel klachten over jongeren die vuurwerk afsteken. ‘s Avonds komen er vaak klachten binnen bij de politie dat er knallen te horen zijn. Naar aanleiding van die klachten heeft de politie afgelopen vrijdag een grote jeugdactie gehouden. Bij deze actie zijn er verschillende boetes uitgedeeld en is er veel vuurwerk in beslag genomen.

Op een schoolpleintje in de kruidenbuurt zijn er volgens een meneer vaak knallen te horen. “Er is hier heel veel vuurwerk te horen, niet iedere avond maar wel 3 of 4 keer per week.” Volgens een andere buurtbewoner gebeurt het wel vaker. “Het is elke avond wel raak. Ik vind het persoonlijk niet erg, maar ik heb een kat en die heeft er wel moeite mee. Die komt haast iedere avond bang thuis.”

De klachten komen vaak van bewoners die een huisdier hebben. “Ik heb een hondje, die is doodsbang. Het wordt eens tijd dat de politie en handhavers meer handhaven hier”, geeft een buurtbewoner aan. De politie heeft afgelopen vrijdag naar eigen zeggen een mooi resultaat neergezet; bij de controle werd divers vuurwerk aangetroffen en er zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld.