Vaccineren op Unileverterrein vermoedelijk pas in mei

De vaccinatielocatie in Vlaardingen op het voormalig Unileverterrein aan de Olivier van Noortlaan wordt vermoedelijk pas in mei actief. Wel zullen huisartsen vanaf 10 april bepaalde patiënten daar op uitnodiging vaccineren en gaat de locatie in de Schiedamse Groenoordhallen vanaf donderdag open.

De locatie in Schiedam wordt wel snel in gebruik genomen. “Vanaf aanstaande donderdag worden de Groenoordhallen in Schiedam opengesteld”, vertelt Danny Colijn van de GGD Rotterdam-Rijnmond donderdag in Vlaardingen Vandaag. Burgemeester Bas Eenhoorn noemde het uitblijven van prikactiviteit in Vlaardingen gisteren nog heel vervelend. “Het is zo nu en dan volstrekt onnavolgbaar hoe men het doet wat betreft de levering van de vaccins en de volgorde van locaties. Maar wij kunnen dit niet afdwingen”, aldus Eenhoorn.

De GGD stelt zelf ook afhankelijk te zijn. “Het ontbreekt aan vaccins die we geleverd krijgen. We zouden ongeveer het dubbele kunnen wegprikken met de locaties die nu open zijn. Maar in de praktijk zijn de leveringen altijd kleiner dan dat het schema vertelt.”

Andere verwachting
Waarom de locatie in Vlaardingen al wel gereed is, maar nog niet actief heeft te maken met de andere verwachting die er was. “Een paar maanden geleden waren de volumes van levering groter en dat wordt elke keer een stukje minder. Op basis van die eerste gegevens hebben we de overige locaties geprepareerd. Als we helemaal opgeschaald zijn kunnen we 14.000 tot 17.000 vaccinaties per dag zetten in de regio.”

Burgemeester Eenhoorn doet wel een oproep aan de Vlaardingers. “Mensen moeten niet wachten op de locatie hier voor hun prik. Ze moeten gewoon naar Rotterdam-The Hague Airport of een andere locatie gaan voor de vaccinatie.”

Beluister hier het hele interview met Danny Colijn van de GGD Rotterdam-Rijnmond: