Vaccinatiestraat Vlaardingen klaar voor vaccineren

De vaccinatielocatie op het voormalige Unileverterrein is volgens burgemeester Bas Eenhoorn “zo goed als klaar” voor het vaccineren. Zodra de vaccins zijn geleverd, gaat men over tot actie.

“De vaccinatielocatie op het District-U hebben wij picobello voor elkaar”, vertelt burgemeester Bas Eenhoorn in zijn wekelijkse corona-update in Vlaardingen Vandaag. “We hebben nagenoeg alles voorbereid. Eventmanagers zijn nu zaken zoals ontvangst en begeleiding aan het voorbereiden. We zijn ook in gesprek met de RET om misschien meer bussen in te zetten, vooral vanuit Holy. “

Lage coronacijfers
De Vlaardingse coronacijfers gaan tegen de landelijke trend in. Eenhoorn: “We weten niet waarom onze cijfers lager zijn dan het landelijke gemiddelde. Er zijn veel factoren die de verspreiding beïnvloeden, positief of negatief. Het is moeilijk te zeggen wat het specifieke effect is van één van die factoren.”

Medeleven
De burgemeester leeft mee met mensen die dierbaren zijn verloren aan corona. “Ik krijg de Vlaardingse cijfers anoniem, dus ik kan de nabestaanden niet persoonlijk benaderen met een telefoontje. Dat zit mij wel enigszins dwars. Het enige wat ik kan doen is verzekeren dat ik met iedereen meeleef die een dierbare is verloren in deze tijd.”

Schaatsen
De burgemeester zei ook dat er op het ijs niet streng op de 1,5 meter zal worden gehandhaafd. “We gaan niet met politiemensen het ijs op om de mensen te controleren. En bovendien weet ik uit ervaring dat het bij schaatsen sowieso handig is om afstand van elkaar te houden. Als er eventueel een kraampje langs het ijs staat, gaan we wel letten of mensen daar afstand bewaren.”

Luister hier de corona-update van burgemeester Bas Eenhoorn in Vlaardingen Vandaag terug: