Foto: Bart Zandstra

Uitreiking Geuzenpenning 2023

Een compilatie van de plechtigheden in de Grote Kerk in Vlaardingen op 13 maart is te beluisteren bij Omroep Vlaardingen.

De Geuzenpenning werd uitgereikt door journalist Step Vaessen. Zij heeft jarenlang het nieuws over Azië verslagen voor de NOS en vanaf 2006 voor Al Jazeera. Momenteel werkt Step Vaessen vanuit Europa voor Al Jazeera.  

De Geuzenpenning ging dit jaar naar de Myanmarese mensenrechtenorganisatie Assistance Association for Political Prisoners (AAPP). AAPP zet zich sinds 2000 in om het lot van de duizenden politieke gevangenen in Myanmar (Birma) te verbeteren. De heer Min Min die zelf vijf jaar, twee maanden en zeven dagen in eenzame opsluiting heeft gezeten, nam de onderscheiding namens AAPP in ontvangst. “De toekenning van de Geuzenpenning betekent voor ons een enorme aanmoediging,’’ aldus Min Min. ,,Het geeft ons meer energie om nog harder te werken om schendingen van mensenrechten in Myanmar te stoppen. Deze onderscheiding laat ons zien dat de wereld ons niet in de steek laat, dankzij de Geuzenpenning.’’

De compilatie van de uitreiking Geuzenpenning kunt u beluisteren via de volgende link: https://omroepvlaardingen.nl/wp-content/themes/colormag-pro/gemist-popup/2023/03/16/play/19/.