Uitgaan in De Kroepoekfabriek, het kan eind april!

Eind april mag De Kroepoekfabriek drie avonden doen waar het voor bedoeld is: muziekliefhebbers en artiesten samenbrengen. Dit gebeurt in het kader van de landelijke pilot ‘Testen voor Toegang’. De Kroepoekfabriek is het enige poppodium in de wijde omgeving dat meedoet aan de pilot en mag op 22, 23 en 24 april per avond 30 bezoekers ontvangen. Op het programma staat onder andere de landelijk bekende popgroep The Vices.

Zodra Rory Dickhoff, manager van De Kroepoekfabriek (KF), lucht kreeg van de pilot, schreef hij het poppodium in. “We voldoen aan alle vereisten. Er zijn bijvoorbeeld technische voorwaarden gesteld en er moet een snelteststraat in de buurt zijn. Van musea tot theaters, allerlei instellingen doen aan de pilot mee. Wij zijn het enige poppodium in de regio dat aan deze test mag meedoen!”

Snelteststraat Marconiplein
Speciaal voor Testen voor Toegang worden er extra coronateststraten aangelegd, waarbij bezoekers van culturele instellingen en evenementen een sneltest ondergaan en binnen een uur via een speciale app de uitslag krijgen. Op vertoon van een negatieve uitslag krijg je toegang tot de plek die je wilt bezoeken. De snelteststraat voor De Kroepoekfabriek bevindt zich bij het Marconiplein in Rotterdam. “Hierdoor komen de testlocaties van de GGD niet onder druk te staan door mensen die een feestje willen vieren”, aldus Dickhoff.

Wel afstand, geen mondkapjes
De pilot is anders dan de field labs die al worden georganiseerd, waarbij de overheid onderzoekt wat er gebeurt als je veel mensen bij elkaar brengt onder bepaalde voorwaarden, zoals het dragen van mondkapjes of het houden van afstand. Dickhoff benadrukt dat het publiek bij de pilot eind april niet heel de tijd een mondkapje hoeft te dragen. Wel blijft de anderhalve meter maatregel van kracht en zijn mondkapjes verplicht bij binnenkomst en wanneer men door de zaal beweegt.

Ook wordt er – anders dan bij de field labs – niet achteraf getest of bezoekers wel of niet besmet zijn met het coronavirus. Normaal gesproken kunnen er in De Kroepoekfabriek 300 mensen feesten. Dat aantal is voor de pilot teruggebracht tot dertig. Na afloop moet De Kroepoekfabriek verslag uitbrengen via de branchevereniging.

Line-up
Rory Dickhoff verklapte al dat de landelijk bekende popgroep The Vices op vrijdagavond 23 april op het podium staat. “Op de andere avonden hebben we een hele gave hiphopartiest uit Vlaardingen en nog een andere band met een meer nationaal karakter. Die namen maken we de komende dagen bekend!”

Het team van de KF is maar wat blij dat het Vlaardingse poppodium eindelijk weer gevuld zal zijn met de klanken van muzikanten in combinatie met het plezier van het publiek. Dickhoff: “Ik denk dat clubs en concertzalen de laatste zijn die weer vanouds kunnen opereren. We zijn heel blij dat we weer iets in het vooruitzicht hebben en vinden het heel feestelijk!”

Pas als het nieuws officieel bekend is gemaakt vanuit de overheid, kan men tickets kopen. Dickhoff verwacht dat dit vanavond nog gebeurt. Houd de Facebookpagina van De Kroepoekfabriek dus in de gaten!