Uitdaging: 10 dagen lang iets voor een ander doen

KLiK Vrijwilligers is vandaag gestart met de Doing Good Challenge. Tien dagen lang geeft KLiK een nieuwe suggestie om iets voor een ander te doen. Vandaag – op Nationale Complimentendag – is de challenge natuurlijk: geef iemand een compliment!

“2021 is het jaar van de vrijwilliger. Daarom willen we vrijwilligerswerk en iets doen voor een ander in het zonnetje zetten. Door corona hebben we er een online challenge van gemaakt”, vertelt Debbie Maat, consulent bij KLiK vrijwilligers.

Van betekenis zijn
De Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk organiseert de actie ‘Mensen Maken Nederland’ om aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk. “De Doing Good Challenge is onze variant hiervan”, aldus Maat. “Veel vormen van vrijwilligerswerk liggen momenteel stil. Door deze challenge willen we laten zien hóé men iets kan betekenen voor iemand anders. We willen ook eenzaamheid onder de aandacht brengen.”

En nu jij
De challenge duurt tien dagen. Op de elfde dag worden mensen met het credo ‘En nu jij?’ opgeroepen eens te kijken naar de vrijwilligersvacatures op de site van KLiK Vrijwilligers. Maat: “Door deze challenge hopen we mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.”

Voor meer informatie over de verschillende dagen van de Doing Good Challenge kijk je op www.klikvrijwilligers.nl.

Luister hier het hele gesprek met Debbie Maat in Vlaardingen Vandaag: