Junior Flynn in The Irish Pub

Twintig jaar The Irish Pub in Vlaardingen maakt eigenaar Junior Flynn trots

Het is een hele vreemde tijd om het 20-jarig jubileum te vieren, maar de eigenaar van de jubilerende The Irish Pub blijft optimistisch. “Toen de brouwerij naar mij toekwam met de mededeling dat er een mooie locatie vrijkwam in Vlaardingen was mijn eerste vraag: ‘waar ligt Vlaardingen?'”, aldus een grappende Junior Flynn. “Inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd en ben ik blij deel uit te maken van deze gemeenschap. Dat wil ik nog lang volhouden.”

Flynn: “De horecacultuur is in de loop der jaren wel enorm veranderd. Toen ik begon in 2000 zaten we minstens 5 dagen vol en hoefde je weinig moeite te doen om omzet te draaien. De economische crisis in 2008, leeftijdsverhoging van alcoholische consumpties van 16 naar 18 jaar, structurele verhoging van de prijzen voor het biertje én het rookverbod zorgden mede voor een omwenteling en zware tijden”, aldus een realistische Junior Flynn. “We moeten nu veel meer ons best doen om clientèle binnen te krijgen, maar ‘its a part of the job'”. Flynn geeft aan dat de nieuwe generatie met social media en games meer alternatieven heeft en dat er dus creatief moet worden omgegaan met klantenbinding.

Ballen in de lucht

Het zal nog moeilijk worden om alle ballen in de lucht te houden, want drie van de zes zaken van Flynn zijn opgericht in 2020 en dat betekent dat er geen aanspraak kan worden gemaakt op compensatie vanuit de overheid. Een groot feest zat er dit jaar vanwege corona niet in, maar Flynn hoopt dit het komende jaar te realiseren. “Ik heb hele mooie tijden meegemaakt in Vlaardingen en ben superblij met mijn gasten. We gaan nog hele mooie dingen beleven”, aldus een gemotiveerde Flynn, die zijn slotwoorden in het interview in zijn moederstaal uitspreekt: ‘I would not change it.’

Beluister hier het hele interview met Junior Flynn: