Twee Vlaardingers opgepakt voor seksueel misbruik van vrouw vanaf haar dertiende

Maandag op dinsdag heeft de politie zeven mannen aangehouden voor jarenlang seksueel misbruik en uitbuiting. Een vrouw deed aangifte van het misbruik vanaf haar dertiende tot negentiende. De mannen zouden hiervan ook opnames hebben gemaakt.

door: Philip van Es

Tussen de zeven mannen zijn ook twee Vlaardingers aangehouden. De overige verdachten komen uit Den Haag en Hardinxveld-Giessendam. Een achtste verdachte is in de gevangenis van Krimpen aangehouden.  Één van de verdachte moet donderdag bij de rechter-commissaris komen die bepaald over het voorarrest. De overige verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld maar blijven verdachten.

Opnames

De inmiddels 22-jarige vrouw deed afgelopen jaar aangifte van het misbruik dat zou plaats hebben gevonden tussen haar dertiende en negentiende. De vrouw heeft verklaard dat er opnames gemaakt zouden zijn van het misbruik. De politie heeft bij de huiszoekingen ruim 80 gegevensdragers in beslag genomen. Volgens de politie zijn uit het onderzoek naar die gegevensdragers al de eerste resultaten gekomen.

Waar het seksueel misbruik heeft plaatsgevonden laat de politie niet weten. Wel is duidelijk dat de afdelingen Zeden van de politie Den Haag en Rotterdam samenwerken.

In samenwerking met onze vaste partner SCHIE.