Tunneldelen Maasdeltatunnel heten sinds 13 mei Alara en Isabella

Aan het eind van zijn werkbezoek aan de Blankenburgverbinding onthulde minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) beide namen op het dak van de tunnelelementen.

Zoals gebruikelijk krijgen de delen van een tunnel een tijdelijke (vrouwelijke) naam. In het kader van een namenwedstrijd bedachten groep 5-leerlingen van verschillende basisscholen in Rozenburg en Vlaardingen een toepasselijke naam. Uit de binnengekomen namen, zijn de mooiste twee gekozen. De kinderen die de winnende namen hebben bedacht, krijgen binnenkort een workshop ‘Street Art’.

De winnende naam van het zuidelijke deel werd Alara (‘waterfee’). De leerlingen van PCBS de Rank uit Rozenburg kozen voor deze toepasselijke naam vanwege het sprookjesachtige karakter. Het noordelijke tunneldeel heet vanaf nu Isabella (‘gewijd aan God’). Scholieren van IKC De Schakel uit Vlaardingen legden met deze naam de link met het feit dat God het water van de Rode Zee spleet, om mensen er doorheen te laten lopen. Nu maakt de tunnel het mogelijk om onder het water van A naar B te gaan.

Foto: Rijkswaterstaat

Het volledige artikel kunt u hier lezen: https://www.blankenburgverbinding.nl/nieuws/2217679.aspx