Tulpen tegen polio

De Vlaardingse wethouder Jacky Silos plantte op woensdag 30 november samen met verschillende Oekraïense kinderen zo’n 1500 tulpenbollen. De wethouder en de momenteel in de vluchtelingenopvang verblijvende kinderen deden dit aan de Maasboulevard, zodat hier in het voorjaar een prachtige tulpenzee ontstaat. De actie is georganiseerd door Rotary Club Vlaardingen 80 en hoort bij de wereldwijde actie “End Polio Now” van Rotary, om polio voor altijd uit te bannen.

Met de “End Polio Now” tulpenbollen is geld ingezameld om vaccins in te kopen voor de strijd tegen polio. Ieder jaar organiseert Rotary Club Vlaardingen 80 een plantactie om aandacht te vragen voor dit goede doel. Sinds 2014 hebben de Nederlandse Rotary Clubs ruim 88.000 doosjes tulpen verkocht. Dat resulteerde in ruim € 2.7 miljoen voor de bestrijding van polio. Genoeg om 23 miljoen kinderen te vaccineren.

De verwachting is dat in 2024 de hele wereld echt helemaal poliovrij is. Meer informatie: https://www.endpolionowtulp.nl/ en https://www.rotary.nl/.